a

MINŐSÉGI ELLÁTÁS - BIZTOS KEZEKBEN


Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink készséggel válaszolnak minden felmerülő kérdésére!

Címünk: 1021 Budapest Hűvösvölgyi út 181 (földszint) A parkolás biztosított.

BEJELENTKEZÉS
+36 70 7 751 751
elojegyzes.vallcentrum@gmail.com

Nyitva tartás

Bejelentkezés alapján

+36 70 7 751 751

elojegyzes.vallcentrum@gmail.com

1023 Budapest

Zsigmond tér 10

Kövessen minket
 

Gyakran ismételt kérdések

Vállcentrum  >  Betegtájékoztatók  >  Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések

TEKINTSE MEG A LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEKET A VÁLLBETEGSÉGEKRŐL ÉS KEZELÉSÜKRŐL

Mikor kell felkeresnem egy vállspecialistát?

Egyszerűen fogalmazva akkor, ha fáj a válla! Sokszor az éjszakai panasz vezet ahhoz, hogy vizsgálati időpontot kérjen a vállsérült, de sokszor csak a csaló dottság a többszöri orvos – beteg találkozás és nem javuló váll panaszok miatt keresnek fel bennünket specialistákat.

A váll sajnos egy nagyon bonyolult speciális ízület, ezért nem elég felszínesen megszokásból kezelni, mélységében kell ismerni az anatómiáját, működését a legújabb lehetőségeket a beteg és orvos számára is megnyugtató jó eredmények elérése céljából. Ebben más egyspeciális ellátás az általánostól.

Mivel kell készülnöm a műtét előtt?

A műtét előtt történik a felkészítés, kivizsgálás. Az elkészült Labor EKG és Mellkas röntgen vizsgálatok birtokában bejelentkezés alapján nézi meg az altató orvos Váll centrumunkban. (részletes tájékoztató anyagunk letölthető itt!)

A műtétet megelőző napon telefonos értesítést kap a pontos helyszínről és a befekvés időpontjáról, az egyeztetésnek megfelelően pontos i dőpontban érkezzen!

Minden páciensünk számára kötelező elhozni az elkészült friss leleteket, korábbi zárójelentéseket, rendszeresen szedett gyógyszereit, az itt tartózkodáshoz szükséges tisztasági csomagot (pizsama, bő hálóing, póló, rövidnadrág, papucs).

A szükséges gyógyászati segédeszközök beszerezhetőek a műtét helyszínén. A fájdalomcsillapítókhoz receptet kap a beteg, amit a bentfekvés alatt a hozzátartozó is kiválthat a közeli patikában. Amikor patikában jár ne felejtsen vízálló sebtapaszt vásárolni a műtét utáni könnyebb tisztálkodás érdekében.

A műtét előtt meglátogatja Önt a kezelőorvosa és az altató orvosa. Ekkor ismét lehetősége nyílik arra, hogy a felmerülő kérdéseit feltegye, illetve az esetleg, még homályos pontokat tisztázza.

Amennyiben kivehető fogsora, vagy kontaktlencséje van, kérjük, hogy távolítsa el, majd tegye bele tisztasági csomagjába.

Amennyiben műtétje magán ellátásban történik akkor műtétet követően osztályunkon tudja rendezni a
számlát akár készpénzzel akár bankkártyával.

Mennyi ideig tart a műtét utáni felépülés?

Az arthroscopos módszereknek köszönhetően a kezdeti fájdalom és a rehabilitáció gyorsabban indul, de így is meg kell várni egyes élettani eseményeket, például a szövetek összeragadását, gyógyulását.

Minden speciális betegségről tájékoztatót készítettünk, ez a tájékoztató tartalmazza az egyes vállbetegség típusok felépülési idejét is. (Letölthető dokumentumok)

Vizsgálatkor kérdezzen rá az ön speciális esetében várható időhatárokra.

Mennyibe kerül egy kezelés?

Minden vállbetegség más más kezelést igényel, van könnyen gyorsan gyógyítható és hosszan kezelendő, akár operálandó is, ezért nem lehet pontos végösszeget mondani.

Törekszünk a kiszámíthatóságra és a pontos tájékoztatásra az egyes betegségeknek megfelelően.

Tekintse meg árainkat, vagy érdeklődjön asszisztenciánktól.

Sportsérülés után mikor lehet újra sportolni?

Minden speciális vállsérülésről tájékoztatót készítettünk, ez a tájékoztató tartalmazza az egyes vállbetegség típusok felépülési idejét is. (Letölthető dokumentumok)

Általánosságban (ökölszabályként) elmondható, hogy egy vállműtét után 2 hónappal lehet futni, 3 hónap után kezdhetőek a fokozatosan felépített konditermi edzések és bonyolult vállműtétek után is 6-9 hónap közt akár a kontakt sportok is elkezdhetőek ismét. Természetesen a finomhangolás az Orvos – Beteg – Gyógytornász közös döntése lesz.

Kérhető egészségbiztosítási kártyára a kezelés?

Megkülönböztetünk egészségpénztári tagságot és egészség biztosítást.

Mindkettő felhasználható a kezelésekre. Amikor a számlát kapja a kezelésről, megkérdezzük (természetesen önt is kérjük, hogy jelezze), hogy rendelkezik-e privát egészségbiztosítással, egészségpénztári tagsággal. Így a számlát így állítjuk ki.

Amennyiben egészségbiztosítással rendelkezik, úgy az a privát műtéti költségeket is fedezheti akár
teljes mértékben, ennek részleteiről biztosítójánál érdeklődjön.