a

MINŐSÉGI ELLÁTÁS - BIZTOS KEZEKBEN

BEJELENTKEZÉS
+36 70 7 751 751

elojegyzes.vallcentrum@gmail.com
1119 Budapest Bikszádi út 6/a

ELŐJEGYZÉS KÉRÉSE

Nyitva tartás

Bejelentkezés alapján

+36 70 7 751 751

elojegyzes.vallcentrum@gmail.com

1119 Budapest

Bikszádi út 6/a

Kövessen minket
 

Vállfájdalom

Vállcentrum  >  Vállfájdalom
VÁLL FÁJDALMAS BECSÍPŐDÉSE
Tovább
VÁLLIZOM MÉSZLERAKÓDÁS
Tovább
BEFAGYOTT VÁLL SZINDRÓMA
Tovább
VÁLLÍZÜLETI KOPÁS
Tovább
VÁLL PROTÉZIS / VÁLL KOPÁS
Tovább
VÁLLCSÚCS FÁJDALOM
Tovább

Vállfájdalom

 A váll fájdalom okai különbözőek, de jellemző életkori eloszlásunk van. A felnőtt lakosság 35%-ában jelentkezik hosszabb-rövidebb váll fájdalom.

A vállfájdalom jellegét tekintve sokféle lehet:

A hasító, éles vállfájdalom. Gyakran előforduló éjszakai váll fájdalom, ami zavarja a pihentető alvást, nem képes a vállpanaszos azon az oldalon aludni! ( rendkívül sok online időpont foglalás történik az éjszakai órákban)

Fogfájásszerű tompa vállfájdalom a leggyakoribb, de vannak váll hirtelen mozdulatai közben kialakuló nyilalló vállfájdalmak is!

A fájdalom hatására a mozgásterjedelem is beszűkül, az öltözködés nehézkessé válik, majd a vezetésben, munkában is zavart okoz, mégis amikor a pihenést megzavarja akkor fordulnak a betegek vállsebészhez.

A vállfájdalom életkori eloszlása:

A mindennapi élet kihívásaitól, mint a munka, a sportok nagyban függenek és a szövetek állapota az, ami szintén nagyban meghatározza a fájdalom okát.

Fiatal korban az ízületek nagyon lazák, ekkor egy nagyobb sportsérülés vagy akár esés vagy túlterhelés okozhat vállficamot, instabilitást. Később a 30-40 éves korosztályban jellemző a vállcsúcs fájdalom, amit a konditerembe járók, fizikai munkát végzők gyakrabban észlelnek. De ebben az életkorban van egy jellemző kórkép, ami mészlerakódással jár a vállizomban, extrém fájdalmat okozva akár kisebb túlerőltetésre is. Hasonló a beteg vállától független betegség az 54 éves nők bal vállának jellemző kórképe a befagyott váll. Később már a vállizom gyengül és egyre gyakrabban, kisebb erőbehatásra elszakad. A váll ízületi kopás több formája létezik, ez manapság fiatal erőemelőkben is jelentkezhet, de természetesen 60-70 éves életkor után gyakoribb.

A vállfájdalommal nem kell együtt élni

Bármilyen életkorban van segítség, akár sportoló a beteg, akár idős háziasszony!