a

MINŐSÉGI ELLÁTÁS - BIZTOS KEZEKBEN


Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink készséggel válaszolnak minden felmerülő kérdésére!

Címünk: 1021 Budapest Hűvösvölgyi út 181 (földszint) A parkolás biztosított.

BEJELENTKEZÉS
+36 70 7 751 751
elojegyzes.vallcentrum@gmail.com

Nyitva tartás

Bejelentkezés alapján

+36 70 7 751 751

elojegyzes.vallcentrum@gmail.com

1023 Budapest

Zsigmond tér 10

Kövessen minket
 

Vállsérülések

Vállcentrum  >  Vállsérülések
VÁLLFICAM
Tovább
VÁLLIZOM SZAKADÁS
Tovább
VÁLLIZOM SZAKADÁS ÚJ MÓDSZER
Tovább
KULCSCSONTTÖRÉS
Tovább
AC FICAM / LESZAKADT VÁLL
Tovább
VÁLLTÖRÉS
Tovább

Vállsérülés

A váll egy izmok által stabilizált ízület, ami extrém mozgástartományban képes erőt kifejteni. Amennyiben kihasználjuk ezt a képességét, akkor jól működik, de ha túlhajtjuk, ismétlődő mozdulatsorokat gyakorlunk akkor megsérül. így a túlterheléses vállsérülés alakul ki, ami a sportolóknál gyakoribb. A túlterheléses vállsérülés mellett a hirtelen rossz mozdulatra, esésre, balesetre kialakuló sérülések jellemzőek még. Ebben az esetben törés, vállizom szakadás, ficam alakulhat ki.

Mivel a váll nem teherviselő (nem járunk rajta) ízület, ezért a nagyobb fájdalom tűrőképességű emberek gyakran nem vesznek tu domást a vállsérülésről, hanem tovább használják az ízületet, így további sérüléseket szereznek. Idősebb betegeknél gyakran látni, hogy nem foglalkoznak a betegséggel, csak évekkel később a fájdalom miatt fordulnak orvoshoz.

A tévhit a vállsérüléssel kapcsolatban, hogy nem lehet jól kezelni és ha hozzányúlnak nem fog működni, a régi módszerek statisztikáit tükrözi. A 2010-es évek elején robbanásszerű változáson ment át a vállsebészet. Az új arthroscopos (lyukakból történő) műtétek elterjedésével, a vállprotézisek új generációjának megjelenésével szinte minden vállsérülés gyógyítható, javítható és az eredmények tükrözik a mai kor elvárásait, amely pl.: a sportba való visszatérés legyen az versenyszerű kajak vagy akár időskori tenisz.