a

MINŐSÉGI ELLÁTÁS - BIZTOS KEZEKBEN


Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink készséggel válaszolnak minden felmerülő kérdésére!

Címünk: 1021 Budapest Hűvösvölgyi út 181 (földszint) A parkolás biztosított.

BEJELENTKEZÉS
+36 70 7 751 751
elojegyzes.vallcentrum@gmail.com

Nyitva tartás

Bejelentkezés alapján

+36 70 7 751 751

elojegyzes.vallcentrum@gmail.com

1023 Budapest

Zsigmond tér 10

Kövessen minket
Vállcentrum  >  Páciens vélemények   >  Sz. Zoltán Latarjet nyitott műtét

Sz. Zoltán Latarjet nyitott műtét

Lassan már tíz éve szenvedtem a jobb vállam gyakori ki ficamodása miatt. Eleinte évente egyszer-egyszer, egy nagyobb esés után (síelés közben), erőteljesebb fonák ütés teniszezésnél stb., később bármilyen hirtelen mozdulattól, ha hátrafele emeltem a kezem ki ugrott a vállam. Sajnos az elmúlt 4 -5 évben se síelni se egyéb sportot nem nagyon tudtam csinálni, ezért úgy döntöttem nem halogatom tovább a műtétet.  Gulyás doktort több helyről is ajánlották nekem (Honvéd korház baleseti sebészetéről többek közt), illetve először a Fiumei úti baleseti klinikán kerestem fel rendelésén ahol mondta is, hogy rendbe tudja rakni a vállam, ami már akkor 5 éve is látszó dott, hogy egy bizonyos csont kopása miatt könnyen „kijár”.

A műtét előtt kb. 3 hónappal kerestem fel a budai vállcentrumban, ahova egy friss MRI lelettel érkeztem, hogy egyből meg tudjam mutatni a vállam állapotát. A doktor úr kedves és tárgyilagos, könnyen elmagyarázta a műtéti eljárást az úgynevezett „Latarjet” műtétet. Körülbelül 15 percet voltam bent és le is fixáltuk a műtét időpontját, illetve megerősítés miatt egy kolléganője még felhívott egy hét múlva. A vizsgálatért, csak a kontroll vizsgálat díját kellett fizetnem pedig akkor voltam nála „itt” először, úgyhogy ennek külön örültem.

A műtét Székesfehérváron a sportsebészeti osztályon történt, ahova műtét előtt egy nappal kellett érkeznem.  A korház tiszta, az ápolók, illetve az orvosok mind kedvesek, illetve a magyar körülményekhez képest nem tűntek túlterheltnek (túlterheltség tekintetében volt más korházban különböző tapasztalatom). Megjegyzem ez nem baleseti sebészet, ahova folyamatosan tolják be a betegeket, így nyugalmasabb a hangulat. A mellettem fekvő srácot is szintén Gulyás doktor Úr operálta velem egy napon. Úgy tu dom, minden kedden jár le ide vállműtéteket csinálni.  Találkoztam vele a műtét előtt, bejött hozzánk röviden megbeszéltük körülbelül mire számíthatunk, ezután legközelebb a műtét után jött be elköszönni, illetve elmondta, hogy jól sikerült a műtét és körülbelül 70 percet vett igénybe.  Már a műtét napján este lemehettem egy keveset sétálni, úgyhogy nem volt veszélyes a fájdalom.  Hétfőn mentem be a korházba és csütörtök reggel már haza is engedtek, úgyhogy egyáltalán nem olyan leterhelő a műtét, mint gon doltam.

Örülök, hogy a doktor Úrhoz mentem, meglátszik a különbség, hogy erre specializáló dott.

Azóta voltam kontrolon a Honvéd korházba ahol tavaly felkartörés miatt operáltak. A Főorvos Úr, aki akkor műtött mondta már ősszel, hogy akár meg csinálhatja ő is a vállam ha szeretném, de rendkívül korrekt mó don maga helyett a Gulyás doktort ajánlotta. Most mikor megvizsgált mondta is, hogy ő nem is csinál ilyen „Latarjet” műtétet, úgyhogy tényleg jobb, hogy nem Ő operált. Ezért is gon dolom, hogy érdemes váll problémával Gulyás doktor urat keresni, a mellettem fekvő srácnak ez a 3.-ik vállműtéte volt, mert elsőre nem csinálták meg rendesen. Úgy olvastam ez a Latarjet eljárás után 99%-ban elmúlik a ficam lehetősége, ki tudja máshol, hogy csinálták volna meg.

Mindenképpen ajánlom mindenkinek, akinek bármilyen vállproblémája van!!