a

MINŐSÉGI ELLÁTÁS - BIZTOS KEZEKBEN


Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink készséggel válaszolnak minden felmerülő kérdésére!

Címünk: 1021 Budapest Hűvösvölgyi út 181 (földszint) A parkolás biztosított.

BEJELENTKEZÉS
+36 70 7 751 751
elojegyzes.vallcentrum@gmail.com

Nyitva tartás

Bejelentkezés alapján

+36 70 7 751 751

elojegyzes.vallcentrum@gmail.com

1023 Budapest

Zsigmond tér 10

Kövessen minket

új válltörés protokoll

új válltörés protokoll

Új válltörés ellátási algoritmust mutatott be a Vállcentrum a Magyar Ortopéd és Traumatológiai 2018 éves kongresszuson Győrben.

A Győri ETO parkban megrendezett éves kongresszuson tartalmas vállsebészeti előadások hangzottak el. Jellemző, hogy az előadásokat teltház fogadta, híres sebészeknek is csak állóhely jutott.

A válltörések témakörben a Vállcentrum munkatársai előremutató a külföldi trendeknek megfelelő ellátási útvonalat és meggyőző eredményeket közöltek a vállprotézisek terén. Egy a baleseti ambulanciákra, szakrendelőkbe (az első szűrő egységeinek) ajánlott Válltörés ellátási protokollt állítottak össze a nemzetközi statisztikák figyelembevételével.

Évente mintegy 6000 válltörés van Magyarországon ennek is több mint 50%-a a 70 év feletti korosztályt érinti. El kell különítenünk az elmozdult töréseket a csak minimálisan elmozdult, vagy elmozdulás nélküli törésektől. Ki kell derítenünk, a beteg igényeit, hogy mennyire fontos a fej feletti funkció és mennyire csak a fájdalommentesség. Ezekből az adatokból és 2 irányú ( AP kirotációban és Y) röntgen felvételekből a protokoll alapján beosztható a válltörések nagy része.

Jelentősen leegyszerűsített ellátási algoritmus segítségként szolgál a törések besorolásában, a betegirányításban, de a végső ellátás nem nélkülözheti a körültekintő specialista döntést az egyes esetek egyéni elbírálását, kezelését.

Kérdéses esetekben szívesen segít a Vállcentrum csapata a döntésben esetleges speciális ellátásban.

Email: valltores@vallcentrum.hu
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.